Zahvaljući uspješno apliciranom projektu, Dom za stare i nemoćne Vinkovci dobio vježbalište na otvorenom

09.08.2017
dom i vjezbaliste
Share Button

Zahvaljujući uspješno pripremljenom i apliciranom projektu “Biti fit nije mit 80+”, vinkovački Dom za stare i nemoćne osobe osigurao je sredstva kroz natječaj HEP-a za nabavku sprava za vježbanje. Cilj je, kažu iz Doma, stvoriti okruženje u kojemu će im biti dostupne aktivnosti u kojima su korisnici uživali i prije dolaska u dom.

“Starost je nešto što će sve nas dočekati, stoga nastojimo da kvaliteta života u našoj ustanovi bude nešto što nas izdiže u odnosu na druge ustanove, da korisnici sudjeluju, sukladno mogućnostima, u svim sadržajima” – rekla je prigodom postavljanja vježbališta ravnateljica Doma za stare i nemoćne osobe Vinkovci, Gordana Trifunović.

Mnogi korisnici vinkovačkog Doma za stare i nemoćne osobe ljubitelji su fizičkih i sportskih aktivnosti bez obzira što su ušli u treću životnu dob. Njihova želja za aktivnim provođenjem slobodnog vremena niti ne čudi, s obzirom da su među njima i bivši sportaši. Primjerice, Stanislav Peterlinšek šesti je u Hrvatskoj u stolnom tenicu, a vrijeme voli provoditi i u teretani.

A tempo će odsada pojačati i uz pomoć novih sprava. Ideju za vježbanjem na otvorenom dali su fizioterapeuti koji rade u Domu i svakodnevno provode zajedničke i individualne fizikalne terapije s korisnicima.