Njemački turisti oduševljeni Ilokom

12.09.2017
120917 ilok nijemci 1.Sub.03
Share Button

U Ilok je stigla prva grupa njemačkih turista unutar projekta Slavonija, kojeg provodi Selimir Ognjenović. Vlasnik njemačke touroperatorske tvrtke za Hrvatsku, ali i turistički stručnjak. Inače i dobitnik nagrade Hrvatske turističke zajednice za životno djelo. Njegovim zaslugama tisuće turista stigle su prijašnjih godina u Istru, isti cilj si je postavio sad za Slavoniju.

“Nema dovoljno smještajnih kapaciteta, nema dovoljno potencijala. Sve su to priče, koje sam ranije prošao u Istri. A danas je Istra kao Toskana, svi se njome ponose. Vjerujem da će se ozbiljan turizam pokrenuti i u Slavoniji, i to za manje godine nego što je bilo potrebno u Istri,” tvrdi Ognjenović.

Ova grupa njemačkih turista oduševljena je Ilokom, kojeg inače godišnje posjeti oko 40 tisuća turista. I to sa svih strana svijeta navodi Marina Budimir, iločka gradonačelnica: “Ima ih sa svih krajeva kugle zemaljske. Bilo je iz Kine, Japana, Francuske, Španjolske, Engleske, iz Amerike.”

Prva je ovo grupa od 50 turista pristiglih iz Njemačke, koji će u petodnevnom posjetu Slavoniji uz Ilok posjetiti Osijek, Baranju, a već sutra i Grad na Bosutu. A već sljedeće godine, najavljuje Ognjenović, stiže ih tisuću.