Humanitarna akcija Crvenog križa “Solidarnost na djelu” održana i u Vinkovcima

12.10.2017
privlaka crveni kriz
Share Button

Hrvatski Crveni križ i ove godine provodi humanitarnu akciju Solidarnost na djelu

na području cijele Hrvatske, u koju se tradicionalno uključuje i Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci i to uz pomoć učenika osnovnih škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Prvog dana akcije, koja se ove godine odvija pod sloganom”Ne dvoji! Za drugog izdvoji!” u središtu Vinkovaca priloge za najpotrebitije pod vodstvom svojih učiteljica skupljali su učenici Osnovne škole Stjepana Antolovića iz Privlake. Za darovani novac dobročiniteljima je i uručen bon zahvalnosti te prigodan poklon, ručno izrađen u učionicama privlačke osnovne škole.

“Želimo ovakvim akcijama motivirati građane na različite načine da se uključe i svojim materijalnim i financijskim prilozima pomognu socijalno ugroženim građanima i obiteljima,” rekla je Tena Galić, voditeljica mladih GDCK Vinkovci.

Sav prikupljen materijal bit će uručen socijalno ugroženim obiteljima na području djelovanja vinkovačkog Crvenog križa a u akciju se možete uključiti i sutra, 12.listopada. Kada će na istom mjestu iz istih razloga od 10 do 14 sati biti učenici Osnovne škole iz Tordinaca.