GASTRO 2018: Vinkovačka Srednja strukovna škola ima dvije državne prvakinje

16.04.2018
ucenice kod bosancica
Share Button

Vinkovačka Srednja strukovna škola odnedavno se može pohvaliti novim državnim prvacima, odnosno prvakinjama. Na državnom natjecanju GASTRO 2018. Sara Puškarić osvojila je zlato u disciplini Predstavljanje turističkog odredišta, pod mentorstvom profesorice Maje Vidić, a Matea Klarić, koju je mentorirala profesorica Mirjana Jakšić, prvakinja je u disciplini Poslovanje recepcije hotela. Osim njih, još četvero učenika plasiralo se na državno natjecanje. Tim povodom, u vinkovačkoj gradskoj upravi održan je svečani prijem, a na sjajnom uspjehu čestitao im je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Gabrijel Šokičić. Na najstarijem natjecanju strukovnih škola u Hrvatskoj, u obrazovnom sektoru turizam i ugostiteljstvo ostvaren je uspjeh vrijedan svake pohvale.

”Važno je istaknuti da su te dvije zlatne medalje osvojene u jakoj konkurenciji, među kojima su bile velike turističke destinacije poput Dubrovnika, Splita, Opatije, a naši učenici su ipak bili najbolji među najboljima. Uspjesi se nižu, što je jako važno za promociju naše škole, ali i za Grad Vinkovce”, rekao je ravnatelj Domagoj Bujadinović.

No, tu uspjesima ove škole nije kraj. I u sektoru tekstila i graditeljstva osvojili su novo zlato i broncu. Uspjesi su to koji daju izvrsne temelje za bolju budućnost Vinkovaca kao turističkog odredišta i boljeg pozicioniranja Slavonije na turističkoj karti Hrvatske.