Od 23. do 25. travnja održat će se peta manifestarcija ”Od Đurđeva do Markova”

18.04.2018
180418 od djurdjeva do markova press
Share Button

Na konferenciji za medije kojoj su nazočili vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, tajnik Udruge ”Naši Borinci” i Predsjednica KK ”Eohippus” Marijana Ač Rapčan najavljena je manifestacija ”Od Đurđeva do Markova” koja se u organizaciji Udruge ”Naši Borinci”, a uz potporu Grada, održava već petu godinu od 23. do 25. travnja. Tako manifestacija koja oživljava davne običaje vezane za početak radova u polju, i sama postaje tradicijom.

Trodnevna manifestacija započinje blagoslovom konja, konjanika i konjskih zaprega na Đurđevo 23. travnja. Okupljanje konjanika je pred Župom Srca Isusovog na Lapovcima u 10 sati, a povorka će u 10:30 krenuti prema Bornicima gdje je za podne predviđena Sveta misa i blagoslov ispred kapele Uzašašća Gospodnjega. KUD Šumari zadužen je za kulturno-umjetnički program, a za 13 sati je predviđen ručak. Na blagdan sv. Marka, u srijedu, 25. travnja, ispred kapele služit će se sveta misa i blagosloviti polja.

Iz Udruge ”Naši Borinci” pozivaju sugrađane da dolaskom doprinesu očuvanju ovih običaja utjecanja Bogu u važnim životnim situacijama.