Održana druga likovna kolonija “Prva crta obrane”

19.05.2018
slikarska kolonija otok
Share Button

U okviru obilježavnja Otočkog proljeća, a u organizaciji braniteljskih udruga grada Otoka proisteklih iz Domovinskog rata, u okruženju Lovačkog doma Spačva održana je druga likovna kolonija pod nazivom Prva crta obrane, na kojoj je sudjelovalo tridesetak umjetnika iz gotovo svih dijelova Hrvatske, ali i susjedne nam Bosne i Hercegovine.

Ovom kolonijom želi se promovirati prirodna ljepota i krajolik slavonskih šuma, stoga se većina autora upravo opredijelila za prirodne ljepote, no nije to bio uvjet. Ono što se uistinu želi je omogućiti braniteljskoj populaciji bijeg od stvarnosti. “Jednostavno ovo je jedno opuštanje i da se pobjegne od stvarnosti, vidite kakva je klima u cijelom društvu i stresne situacije, ovdje u prirodi je jednostavno, ležereno,” rekao je Josip Varga, predsjednik UDVDR Otok.

Likovna kolonija, koju su organizirale udruge proizašle iz Domovinskog rata Grada Otoka, humanitarnog je karaktera jer uz dio radova koji ostaju udrugama, dio će biti donirati vinkovačkoj Udruzi osoba s invaliditetom Bubamara.