Vukovarskim gospodarstvenicima uručeno dva milijuna kuna bespovratnih potpora

18.06.2018
ugovori gospodarstvenici
Share Button

S ciljem jačanja gospodarstva u gradu na Dunavu, Grad Vukovar je izdvojio dva milijuna kuna bespovratnih potpora i stavio ih na raspolaganje vukovarskim poduzetnicima. Potpisane Ugovore gospodarstvenicima koji su ostvarili potporu iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva, u gradskoj vijećnici uručio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora otvoren je krajem ožujka, a poduzetnicima je na raspolaganju dva milijuna kuna. Do sada je zaprimljeno 118 zahtjeva, a pravo su ostvarila 102 gospodarstvenika, koji su ukupno dobili milijun i 846.000 kuna. Nastavljaju se tako ovogodišnja ulaganja u vukovarsko gospodarstvo.

“Ovo je rekordna godina po iznosu financijskih sredstava namijenjenih poduzetnicima, za poduzetnike s područja Grada Vukovara do kraja ove je godine pripremljeno ukupno 13 milijuna kuna,” rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Posljednji javni poziv za bespovratne potpore sadrži 14 mjera, a najpopularnija se pokazala mjera za očuvanje postojećih poduzetnika, putem koje je isplaćeno 463.000 kuna. Popularna se pokazala i ona za sufinanciranje novih obrta, putem koje je sufinancirano otvaranje 18 novih obrta ili društava.