Završene 53. Vinkovački jeseni, počele pripreme za 54.

17.09.2018
17092018 press vk jeseni
Share Button

Na kraju svakih, pa tako i ovih 53. Vinkovačkih jeseni, podvlači se crta pod desetodnevnu manifestaciju. Organizacijski odbor sazvao je medijsku konferenciju na kojoj su iznijeli zadovoljstvo svime što se proteklih dana odvijalo u gradu kad je, kako su istaknuli, kroz grad prošlo 120 000 ljudi te su ujedno istaknuli da već počinju s pripremama 54. Vinkovačkih jeseni.

Najpoznatija manifestacija tradicijske kulture i u svom 53. izdanju ponudila je deset, raznovrsnim i sadržajnim programom, bogatih dana. Tradicijska kultura osnova je cijele priče koja već više od pola stoljeća nadaleko pronosi ime Vinkovaca, a popratni sadržaji i noviteti, kojima se program Vinkovačkih jeseni svake godine širi, ovu manifestaciju čini pristupačnom i zabavnom za različite ukuse.

Uz 10 000 tisuća sudionika, koliko je ukupno, prema podacima ZAKUD-a, ove godine nastupilo na smotrama i u mimohodima, u grad su stigli brojni gosti. Bili su ovih dana u gradu i blogeri i strani novinari, od čijih se objava za budućnost puno očekuje u turističkom smislu. Već sada iz organizacije su osobito zadovoljni zbog činjenice da je sve više pojedinačnih turističkih posjeta, a i ove godine odazvali su se gosti iz gradova prijatelja iz Hrvatske i inozemstva.

Svima njima prikazano je bogatstvo hrvatske tradicijske kulture i raskoš folklora kojima su izvođači podsjetili na neka stara vremena. U svemu su uživali i visoki dužnosnici – predsjednica Kolinda Grabar Kitarović na Svečanom otvorenju pod sloganom Pregršt istine i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na nedjeljnom mimohodu.

Vinkovački gradonačelnik i predsjednik OO 53. Vinkovačkih jeseni Ivan Bosančić

zahvalio je građanima Vinkovaca zbog kojih su, kako je rekao, Jeseni ono što jesu i koji za Vinkovačke jeseni žive te vrijeme računaju “prije i poslije Vinkovačkih jeseni”.

“Hvala Vinkovčanima što su opet pokazali da smo jedan od najgostoljubljivijih gradova, da smo grad koji zna iznijeti manifestaciju i da volimo hrvatski ponos koji smo pokazali u nedjelju” – rekao je Bosančić.

Pod 53. Vinkovačke jeseni podvučena je crta, a uz rezime, na medijskoj konferenciji iz Organizacijskog odbora najavili su da su pripreme za 54. izdanje naše najpoznatije manifestacije već počele.