Od sljedećeg tjedna kreće isplata božićnica vinkovačkim umirovljenicima

30.11.2018
umirovljenici 01
Share Button

Lošije nego u Hrvatskoj, umirovljenici na europskoj karti stoje samo u Latviji i Estoniji. Poražavajuća je to činjenica, koju su ovo božićno vrijeme, odlučili bar malo ublažiti vinkovačke gradske vlasti. Umirovljenicima će i ove godine biti isplaćene božićnice i to u tri kategorije. Umirovljenici koji primaju do 1000 kuna mirovine bit će isplaćeno 400 kuna, oni s mirovinom od 1000 do 1500 kuna primit će 300 kuna, dok će oni s mirovinom između 1500 i 2000 kuna imati božićnicu od 200 kuna.


”Preko tisuću i pol umirovljenika će dobiti jednu skromnu božićnicu, mi bismo voljeli da je to više, ali proračun u ovome trenutku dozvoljava takve iznose. Nadamo se da ćemo s ovim skromnim darom malo olakšati umirovljenicima sve blagdanske troškove i da ćemo nadolazeće dane učiniti ugodnijima”, rekao je ovom prigodom vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prošlogodišnja božićnica isplaćena je umirovljenicima koji primaju mirovinu do 1500 kuna, taj cenzus sada je povećan na 2000 kuna, a sljedeće godine obuhvaćen će biti još veći broj umirovljenika, najavljeno je zaključno tijekom konferencije.

Isplata će se vršiti sljedećeg tjedna, točnije 6. i 7. prosinca (četvrtak i petak), u Gradskoj upravi od 9 do 14 sati. Potrebno je ponijeti osobnu iskaznicu, a umjesto onih koji nisu u mogućnosti doći, božićnicu može preuzeti osoba od povjerenja s dokumentacijom umirovljenika.

Prošlogodišnja božićnica bila je cenzusu do 1500 kn, taj cenzus sada je povećan na 2000 kn, a sljedeće godine, najavljuju iz gradske uprave, obuhvatit će još veći broj umirovljenika, zaključeno je na konferenciji.