Završena je provedba EU projekta “Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama” u OŽB Vinkovci

30.11.2018
vk bolnica zavrsna konferencija
Share Button

Nakon godinu i pol dana provedbe, održana je završna konferencija EU projekta Opće Županijske bolnice Vinkovci “Poboljšanje isplativosti, i pristupa dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama” financiranog iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. -2020.

Projekt vrijednosti 16.700.000,00 kuna za cilj je imao bolju, sigurniju i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu te brže liječenje pacijenata. Putem projektnih sredstava vinkovačka bolnica opremila je novu operacijsku dvoranu za oftamologiju, opremu za očni odjel, uređaje za brzu dijagnostiku bolesti oka, novi digitalni mamomat i ultrazvuk, te rendgenski uređaj za snimanje dojke pomoću kojega će se moći izvesti i manje operacije, te postići bolja i brža dijagnostika bolesti u ranoj fazi.

Cilj ovog projekta bio je modernizacija dnevne bolnice i dnevne kirurgije, a time i poboljšanje učinkovitosti bolnice. Ovim projektom, cilj je u potpunosti ostvaren – istaknuo je Dragan Jelić pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU.

Uz navedeno, pribavljena je endoskopska oprema za jednodnevnu kirurgiju. Boljim rezultatima u budućem liječenju pacijenata, nada se ravnatelj bolnice Krunoslav Šporčić te poručuje kako vinkovačka bolnica na ovome neće stati. Najavio je i projekt energetske učinkovitosti.