Izglasan proračun Grada Vinkovaca za 2019. godinu

04.12.2018
04122018 vk gradsko vijece 01.Sub.02
Share Button

Gradski proračun za 2019. godinu iznosi 264.000.000 kuna, izglasano je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća. Odlučilo je tako 13 vijećnika koji su dignuli ruku za njegovo usvajanje i time gradskoj vlasti dali zeleno svjetlo za njegovu realizaciju.

Crveno svjetlo, odnosno simbolično rečeno – stop takvom proračunu, rekli su vijećnici iz oporbenih redova, posebice iz SDP-a, koji su proračun nazvali klasičnom abecedom investiranja gradske vlasti. “Abeceda zašto? Zato što je to investiranje samo u asfalt, beton i ciglu”, rekao je predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Davor Benić.

Iz SDP-a su također napomenuli da je Grad Vinkovci podignuo prihode u iznosu od 3.000.000 kuna za svoje zaposlenike, uz pretpostavkuda će biti novih zapošljavanja u gradskoj upravi.

Navodno povećanje prihoda za plaće zaposlenih u Gradu, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosnačić opisao je kao svojevrsni politički populizam opozicije, koja u novome proračunu za sljedeću godinu nije mogla pronaći nerealne stavke, dok ga je on okarakterizirao kao moguć, realan i gospodarski orijentiran.

Nadvožnjak i borinačka cesta, Poduzetnički inkubator, Seljačka tržnica, OŠ Mirkovci, energetska obnova OŠ Vladimir Nazor i OŠ Antuna Gustava Matoša, sedam je najvažnijih gradskih projekata na kojima će se raditi iduće godine.

Usklađivanje s novim Zakonom o komunalnom gospodarstvu nije donijelo novosti u cijeni komunalne naknade u Vinkovcima. Krajnji korisnici plaćat će jednako kao dosada, poručeno je iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i uređenje grada.

“Iako većina gradova povećava komunalnu naknadu, Grad Vinkovci je zadržao vrijednost komunalne naknade na istoj vrijednosti. Znači, imamo četiri postojeće zone, s istim vrijednostima boda i istim namjenama”, zaključio je resorni pročelnik Dalibor Šandrk, koji je najavio brojna ulaganja u komunalnu infrastrukturu Vinkovaca u 2019. godini.