Nove mogućnosti za Vinkovce – minstrica uručila odluku o ITU mehanizmu

10.05.2019
sajam i ugovor 4
Share Button

Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA u suradnji s Gradom Vinkovcima, Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije i Vukovarsko-srijemskom županijom organizirala je “Sajam EU projekata na Orionu”, koji je svečano otvorio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

Sajam EU projekata u središtu Vinkovaca okupio je mnoge koji su odlučili iskoristiti mogućnosti koje fondovi pružaju. Moglo se, između ostaloga, kako ukupna vrijednost projekata koji se trenutno provode u najistočnijoj županiji iznosi 209 milijuna kuna.

Nakon svečanog otvorenja sajma, u vinkovačkoj gradskoj vijećnici, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac uručila je vinkovačkom gradonačelniku Odluku o mehanizmu integriranih teritorijalnih ulaganja, kojom Vinkovci dobivaju mogućnost korištenja EU sredstava iz novog programa.

Mogućnost korištenja novčanih sredstava iz ovog programa u Hrvatskoj je dobilo zasad samo sedam gradova, a iznos koji će gradovi imati na raspolaganju ovisi o budućim predloženim projektima.