Kreće Program poticanja poduzetnika na području Vinkovaca

27.09.2019
ugovori s poletom tiskovna poticajne mjere za pod.Sub.01
Share Button

Po prvi puta u povijesti Grad Vinkovci izravno će, značajnim sredstvima podupirati gospodarstvenike s područja Grada. Programom poticanja poduzetništva, u gradu su odlučili pomoći poduzetnike da ulažu u osnovna sredstva u dugotrajnu imovinu. Grad će sudjelovati s iznosom do najviše 30 tisuća kuna. Obveza mikropoduzetnika – koji su prihvatljivi korisnici Programa – je povećati bruto plaću svojih zaposlenika za deset posto.

U Vinkovcima je 375 mikropoduzetnika prihvatljivo za natječaj Programa poticanja poduzetnika.

“Znamo da poduzetnici u posljednjih godinu, dvije, imaju velikih problema u pronalasku radne snage”, rekao je pročelnik UO za gospodarstvo Grada Vinkovaca, Hrvoje Niče, pojašnjavajući zašto je Grad kao uvjet za dobivanje sredstava stavio da poduzetnik koji bude korisnik Programa, mora svojim zaposlenicima povećati plaću za 10%.

U prvom dijelu provedbe, Program poticanja poduzetništva bit će pilot projekt, no u Gradu vjeruju da će se razvijati, zajedno s poduzetnicima. “Za sada smo osigurali milijun kuna u ovom Programu, ukoliko bude potreba da ga proširimo, rebalansom proračuna osigurat ćemo više sredstava”, rekao je vinkovački gradonačelnik, Ivan Bosančić.

Prema kriterijima, preferira se proizvođačka i građevinska djelatnost, a drugi i treći kriteriji su dužina trajanja poslovnog subjekta te broj zaposlenih.

Prijave za Program kreću 7. listopada. Detaljnije informacije poduzetnici mogu pronaći u UO za gospodarstvo Grada Vinkovaca ili na web stranicama Grada.