Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan neovisnosti

08.10.2019
VU Dan neovisnosti vijenci županija.Sub.01
Share Button

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, predvođeno županom Božom Galićem, zajedno s predstavnicima Ministarstva obrane i Oružanih snaga te Ministarstva unutarnjih poslova, kao i predstavnici gradova i općina te braniteljskih udruga s područja najistočnije županije, položili su zajednički vijenac i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu.

– Sve je to zasluga branitelja koji su dali svoje živote ovdje u Vukovaru i cijeloj Slavoniji, Srijemu i Hrvatskoj. Zahvala svima onima koji su branili mladu državu, priznatu nakon odluke Sabora i nakon velike borbe i velikih žrtava – rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

– Naša je dužnost i obveza da ih se uvijek sjetimo, vodimo brigu o njihovim obiteljima i njihovoj djeci i da im odamo počast u sve dane obilježavanja i sjećanja na žrtve – zaključio je Franjo Šoljić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Grada Vukovara.