Završene su 55. Vinkovačke jeseni

21.09.2020
Vinkovačke Jesni 2020
Share Button

Ugasila su se svjetla pozornice – završene su 55. Vinkovačke jeseni. Zatvaranju je prethodila kruna Vinkovačkih jeseni – Svečani mimohod sudionika ulicama grada Vinkovaca. Iznimno drugačiji mimohod u odnosu na prijašnje godine, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju s koronavirusom.

Ulicama grada je prodefiliralo tek 30-ak kulturno-umjetničkih društava iz Vukovarsko-srijemske županije, a putem videorazglednice prikazani su i oni KUD-ovi koje je snimateljska ekipa snimila na turneji Lijepom našom od Dubrovnika do Đakova. Svečani mimohod Vinkovačkih jeseni ove godine nije završio tradicionalnim šokačkim kolom, već su se društva odmah po završetku mimohoda vraćala u svoja mjesta.

Manifestaciju najveće tradicijske kulture zatvorio je vinkovački gradonačelnik i predsjendik OO 55. VK jeseni Ivan Bosančić. Osim što je zahvalio svima na organizaciji 55. Vinkovačkih jeseni koje su ove godine trajale iznimno kratko – svega tri dana, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić uručio je zahvalnice svim izlagačima koji su i ove godine unatoč koronavirusu u okviru Slavonskog sokaka izložili svoje proizvode. Slavonski sokak kao dodatni sadržaj u okviru programa Vinkovačkih jeseni pokazatelj je da manifestacija nije samo kulturno-umjetnička već i gospodarska, na kojoj izlagači istoka Hrvatske aktivno sudjeluju iz godine u godinu.