Minuloga vikenda ugostitelji kršili radno vrijeme propisano odlukom Nacionalnog stožera

06.04.2021
slika web
Share Button

Oko ponoći, 1. travnja, policija je na terasi ugostiteljskog objekta u Ivankovu zatekla više od 20 gostiju, iako je odlukom Stožera civilne zaštite dozvoljeno raditi do 22 sata pa je vlasniku (24) podnijet prekršajni optužni prijedlog – priopćili su iz PU vukovarsko-srijemske.

Iz policije nadalje navode da je kršenje mjera zabilježeno i u Vukovaru, 2. travnja u 1,15 iza ponoći, gdje su utvrđena i kršenja epidemioloških mjera. Odgovorni djelatnik (37) prekršajno je prijavljen.

Također, 2. travnja oko 1.30 sati u Drenovcima, policija je u ugostiteljskom objektu terase zatekla nekoliko osoba kako konzumira proizvode iz tog objekta, što je bilo protivno odlukama i odredbama Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti pa je vlasnik te ugostiteljske djelatnosti prekršajno prijavljen zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz članka 9. Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti.

U još jednom ugostiteljskom objektu u Drenovcima policijska ophodnja je uočila kršenja nepridržavanja radnog vremena jer su zatečeni iza 22 sata. Zbog neprovođenja epidemioloških mjera žurno će biti proslijeđena obavijest nadležnom državnom inspektoratu – stoji u priopćenju Policijske uprave.