21 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Članovi Inicijative 40 dana za život počeli jesensko bdijenje ispred vinkovačkih ginekoloških ambulanti

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U povodu obilježavanja početka jesenske kampanje Inicijative 40 dana za život koje nosi geslo “Za dijete više”, Vinkovcima je od središta grada do ginekološkim ambulanti u Zagrebačkom bloku, prošla marijanska procesija pod nazivom “Za život”. Cilj Inicijative, odnosno same procesije je povećati svijest građana o zaštiti života od rođenja do prirodne smrti. U procesiji je nošen kip Gospe Lurdske rutom od centralnog parka do mjesta bdjenja. Marijanske procesije za život održavaju se u gradovima diljem Hrvatske, a u čast Bezgrešnom srcu Marijinu pod geslom “Hrvatska Mariji, majci života”.

“Cilj naše marijanske procesije je prvenstveno zahvaliti majci Mariji za dar života, zahvaliti Gospodinu za dar života, a onda i osvijestiti lokalno stanovništvo, naše građane i šire, o vrijednosti i dostojanstvu ljudskog života, od samoga začeća do prirodne smrti”., rekao je voditelj Inicijative 40 dana za život, Josip Matezović.

Procesijama diljem Hrvatske ujedno je obilježen početak jesenske kampanje bdijenja pred bolnicama i domovima zdravlja.

“40 dana ćemo moliti i bdijeti ispred ginekoloških ambulanti u Ulici Hrvatskih kraljeva 76e u zagrebačkom bloku svakoga dana od 12-19 sati”, poručio je Josip.

Kampanja će trajati od 25. rujna do 3. studenog ove godine u 32 grada, na 34 mjesta bdjenja, što ovu kampanju, kažu, čini najvećom do sada. “Svatko je dobrodošao, svi se mogu priključiti, od male djece, obitelji, starijih, mlađih, evo, svi”, pozvao je Matezović.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime