-0 C
Vinkovci
Četvrtak, 30 studenoga, 2023

Skup pedagoga i učitelja u Vinkovcima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Kurikularna reforma i Škola za život samo su neke od teme o kojima je danas bilo riječi na Stručnom skupu pedagoga i učitelja u Vinkovcima. Na skupu su sudjelovali odgajatelji,učitelji, nastavnici osnovnih i srednjih škola te stručni suradnici i ravnatelji. Prezentirani su dojmovi iz eksperimentalnog programa te novosti i aktualnosti iz cjelovite kurikularne reforme.

Hrvatski pedagoško književni zbor jedna je od najstarijih učiteljskih udruga u Republici Hrvatskoj.Osnovan je 1871 g. Od svog osnutka do danas okuplja prosvjetne djelatnike od predškolskih ustanova do visokog školstva.Vukovarsko-srijemski ogranak započeo je s radom 2001. i od tada aktivno radi na promicanju pedagoških teorija i odgojno obrazovne prakse.

I današnja tema, Škola za život je u tu svrhu jer ova školska godina posebno je važna za sve sudionike u odgojno obrazovnom procesu, s obzirom na to da se od rujna krenulo s provedbom ekperimentalnog programa.

Na skupu su prezentirani dojmovi iz ekperimentalnog programa te novosti i aktualnosti iz cjelovite kurikularne reforme. Prema riječima pomoćnice ministrice obrazovanja, Lidije Kralj, puno je ekperimentalnih nastavnih materijala, ali i ono što je najvažnije drugačije su metode poučavanja i vrednovanja koje mijenjaju kvalitete u školskom sustavu.Velike novine su i u administrativnom dijelu, jer nisu važni papiri, važna su djeca, istaknula je.

Skupu se obratio i Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik ističući kako je ovo ekperimentalna faza kojoj treba dati priliku razvoja. Sve što možemo ponuditi našoj djeci za budućnost smatram dobrim,naglasio je Bosančić .

Izuzetno je važno pružiti podršku učiteljima, pomoći im da podignu svoje profesionalne kompetencije kako bi znanje primjenili u svojim učionicama te kako bi i učenici, ali i roditelji osjetili promjene u sustavu obrazovanja – zaključak je skupa održanog u Vinkovcima.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime