7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Grad Vukovar  preko projekta VukovART poznat diljem svijeta u potpuno novoj dimenziji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Sada već na svjetskoj razini poznati street art festival VukovART, koji se u Vukovaru održava od 2017. godine sa sobom je donio ukupno 33 vrhunska umjetnička djela koja krase vukovarske ulice te pročelja njegovih zgrada.

U vukovarsku Luku umjetnosti posljednje dvije godine uplovilo je 15 umjetnika redom iz Hrvatske, Bugarske, Njemačke, Španjolske, Švicarske, Latvije, Rusije, Srbije, Meksika te Bosne i Hercegovine, a u popratnom sadržaju festivala koji je uključivao izložbe, radionice, koncerte, dječje, filmske i književne programe, ali i razne druge aktivnosti, uživali su brojni Vukovarci i posjetitelji Vukovara.

Vukovar je postao turistički prepoznata galerija na otvorenome u kojoj uz lokalnu zajednicu, svakodnevno uživaju i turisti.

Zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Filip  Sušac na održanoj završnoj konferenciji projekta  istaknuo je kako je zahvaljujući ovome projektu grad Vukovar postao poznat diljem svijeta u potpuno novoj dimenziji.

Siniša Mitrović, koordinator projekta pojasnio  je kako je projekt, uz oslikavanje murala i 3D slika, obuhvatio i razne druge aktivnosti koje su djeci i mladima omogućili stjecanje novih znanja i vještina u ovoj grani umjetnosti.

Ideja za pokretanjem VukovART-a potekla je još 2016. godine s prvom 3D slikom na mostu preko Vuke.

-”Malo gradova može se pohvaliti ovakvim projektom, ako u obzir uzmemo površinu i kvadraturu Vukovara te broj djela i umjetnika svjetske razine koji su doprinijeli razvoju festivala.“, rekao je Krešimir Herceg, suorganizator.

Posljednje dvije godine provedba projekta u 100%-tnom iznosu financirana je sredstvima Europske unije, u okviru ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“, a financiranje iznosi 1.495.311,50 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime