15 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Dnevnik

Središnja informativna emisija prati sva lokalna ali i događanja od nacionalnog interesa. Uz informativni dio, sastavni dio svakog Dnevnika su i sportske vijesti te vremenska prognoza.
Vrijeme prikazivanja: Svaki dan u 19 sati
Urednici i voditelji: Željka Maloševac, Jasenka Kordić, Helena Kostić
Trajanje: do 30 minuta

Vijesti

U Vijestima donosimo aktualne dnevne sadržaje prezentirane u kratkim formama.
Vrijeme prikazivanja: Radnim danom u 12, 14 i 16 sati
Urednici i voditelji: Željka Maloševac, Jasenka Kordić, Helena Kostić
Trajanje: do 5 minuta

Zlatna Dolina

Poljoprivredna emisija u kojoj se tematski odrađuju sve aktualnosti vezane uz hrvatski agrar te reportažno prikazuju obiteljska gospodarstva, uspjehe i probleme hrvatskog seljaka.
Vrijeme prikazivanja: Nedjelja u 12 sati
Urednica i voditeljica: Helena Kostić
Trajanje: 30 minuta

Kulturoskop

Emisija prati aktualna događanja iz područja kulture. Sadrži razgovore i reportaže, predstavlja samostalne umjetnike, institucije i ustanove čija je djelatnost vezana uz kulturu.
Vrijeme prikazivanja: Subota 19:35 sati
Urednica i voditeljica: Rebecca Slaviček
Trajanje: 30 min

Dnevni Divan

Studijska emisija u kojoj obrađujemo aktualne i zanimljive teme od lokalnog ali i šireg interesa za društvo. Uz razgovor s gostima u emisiji se emitiraju i aktualni prilozi i zanimljive reportaže.
Vrijeme prikazivanja: Ponedjeljak, utorak i srijeda u 16:05 sati
Urednica i voditeljica: Rebecca Slaviček
Trajanje: 45 minuta

Tu oko nas

Studijska emisija o svakodnevnim temama, kako joj i sam naziv kaže “Tu oko nas”. Stalne i povremene rubrike, te brojni gosti dovoljan su razlog da naši gledatelji četvrtkom i petkom dobiju sve potrebne informacije i odmaknu se od svakodnevnih teških tema.
Vrijeme prikazivanja: Četvrtak i petak u 16:05 sati
Urednica i voditeljica: Daisy Osmičević
Trajanje: 45 minuta

Život piše priče

Putopisna reportaža u kojoj razgovaramo s “običnim” ljudima, nerijetko na slavonskom dijalektu o životu u njihovom mjestu. Tematski je usmjerena na zanimljive životne sudbine ili na razne običaje koje na terenu oživljavamo uz pomoć onih koji se odlučuju za sudjelovanje u emisiji.
Vrijeme prikazivanja: Nedjelja u 18 sati
Urednica i voditeljica: Jasna Matija-Sabljo
Trajanje: 30 minuta

Domovnica

Emisija o braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata. Rubrike su: svjedočanstva, aktualno, braniteljski info i samo pozitivno. Dakle uz prisjećanja na Domovinski rat i aktualnosti u emisiji donosimo zanimljive priče o svakodnevnim različitim aktivnostima i hobijima kao dokaz da se može kvalitetno živjeti i nakon preživljenog rata, logora i drugih strahota koje su pripadnici ove populacije prošli.
Vrijeme prikazivanja: Srijedom u 20 sati jednom mjesečno
Urednica i voditeljica: Jasenka Kordić

Vukovarski mozaik

Emisiju Vukovarski mozaik koja donosi sve detalje o životu u Gradu Vukovaru možete gledati na programu Plave vinkovačke jedanput tjedno. Zanimljiva je ovo emisija kako za Vukovarce koji mogu doznati sve informacije iz svog grada, tako i svim ostalim gledateljima koji dobivaju sliku o životu u gradu na Dunavu.
Vrijeme prikazivanja: Četvrtak u 18.25 sati
Urednica i voditeljica: Jasenka Kordić i Helena Kostić
Trajanje: 30 minuta

Hrvatska rič iz Vojvodine

Hrvati u Vojvodini ostali su bez jedinog redovitog radijskog programa na materinjem jeziku u Srbiji. Jedini elektronski medij sa svakodnevnim programom na hrvatskom jeziku, morao je prijeći na lokalnu frekvenciju, čime je veliki dio Hrvata izvan Subotice ostao bez mogućnosti informiranja na materinjem jeziku. Stoga Plava vinkovačka jedanput mjesečno, prvoga petka u mjesecu u 14:05 sati emitira emisiju Hrvatska rič iz Vojvodine.
Vrijeme prikazivanja: Prvi petak u mjesecu u 14:05 sati

Plavi jukebox

Zabavno-glazbena emisija u kojoj kroz razne glazbene pravce gledatelji svakog dana u večernjem terminu iznova postaju kreatori emisije. Unutar raznolikog glazbenog sadržaja u emisiju povremeno dolaze i gosti iz svijeta glazbe s novim pjesmama i pričama s glazbene scene.
Vrijeme prikazivanja: svaki dan u večernjem terminu
Urednici i voditelji: Daisy Osmičević, Rebecca Slaviček
Trajanje: 60 – 120 minuta

Kuhajte s nama

Iskusni tim kuhara za Vas priprema različita jela, te nas uvode u sve tajne kulinarskog svijeta. Pridružite nam se i kuhajte uz naše recepte, savjete, ideje...
Vrijeme prikazivanja: subota 18:30 sati
Trajanje: 10 minuta

Tko zna zna

Polusatna emisija prilagođena je djeci različitih uzrasta. Emisija Tko zna, zna sastoji se od tri različite rubrike: Tko zna zna – mladi talenti i uspješni učenici, Malci sveznalci – razgovor s mlađim dobnim skupinama na različite teme, Zvjezdice – glazbena rubrika.
Vrijeme prikazivanja: Subotom u 10 sati
Urednica i voditeljica: Daisy Osmičević
Trajanje: 30 minuta

Gori lampa

Zabavno glazbena emisija koja promovira kulturnu baštinu naših krajeva te nas vodi u svijet tradicijskih običaja s etnološko muzeološkom podlogom urednice i voditeljice Ljubice Gligorević. Emisija je protkana dobrom tamburaškom glazbom uglednih izvođača.
Vrijeme prikazivanja: nedjelja 13:00
Trajanje: 60 minuta

Nekad davno

Emisija posvećena najmlađim gledateljima koja donosi bajke i basne ispričane na poseban način a koje pred našim kamerama komentiraju i sama djeca.
Vrijeme prikazivanja: Svaki dan u 7:50
Trajanje: 25 minuta

Demokracija

Demokracija je emisija koja se emitira na Plavoj vinkovačkoj televiziji u produkciji 2×1 komunikacija, a u kojoj su gledatelji prepoznali pruženu priliku te se u emisiji mogu čuti upravo njihova razmišljanja i komentari. Demokracija prenosi najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, društveno-političke vijesti i teme dana, a koje su gledatelji odmah u prilici komentirati.
Vrijeme prikazivanja: Radnim danom u 17 sati
Urednica i voditeljica: Tatjana Markić
Trajanje: 90 minuta (četvrtkom 75 min)

Fit uz plavu

Emisija koja čini dobro svima, a pogotovo onima koji prakticiraju tjelovježbu s nama. Ona održava tijelo jakim, potiče opuštanje i jača sposobnost prevladavanja mentalnih stresova. Vježbati se može na mnogo načina, no, bez obzira na vrstu, tjelovježba mora biti redovita i zato vas pozivamo da vježbate uz našu emisiju.
Vrijeme prikazivanja: Radnim danom u 8:15 sati
Trajanje: 5 minuta

Čuvari prirode

U emisiji prikazujemo djelovanje lovačkih udruga, odnos lovaca prema prirodi, životinjama i okolišu ali i sve blagodati i općekorisne funkcije koje šuma pruža.
Vrijeme prikazivanja: Četvrtak 19:35h
Trajanje: 25 minuta

Regionalni Kronika

U emisiji ponavljano najzanimljivije priloge iz informativnog dijela našeg programa koji su obilježili protekli tjedan.
Vrijeme prikazivanja: Subota 12:00h
Trajanje: 30 minuta

Otočki Putopisi

Sva lica Vinkovaca

Pressica BP

Donosimo razmišljanja, iskustva i sve pozitivno iz rada i života gosta. Tražimo pozitivne primjere uspješnih ljudi i poznatih i nepoznatih. Izvještavamo javnost o aktualnim događajima te njihovim poticateljima uz zadržavanje visoke razine društvene odgovornosti.
Vrijeme prikazivanja: Četvrtak 21:00h
Trajanje: 45 minuta

Zajedno

Zajednička emisija četiri lokalne televizije, koja nam donosi zanimljive reportaže iz kojih saznajemo kako se živi i što se događa u njihovim krajevima.
Vrijeme prikazivanja: Subota 15:20h
Trajanje: 25 minuta

Fair Play

Sportska emisija prati sva događanja sa sportskih terena Vukovarsko-srijemske županije, ali i područja Republike Hrvatske. Osim priloga s terena, o aktualnim sportskim temama razgovaramo s gostima u studiju ili ih uključujemo telefonom.
Vrijeme prikazivanja: Ponedjeljak 20:05h
Trajanje: 45 minuta

Slikom i riječju kroz Županju

U emisiji donosimo priče iz grada koljevke nogometa, graničara, grada tradicije i ceste zlatne niti. Emisija je sastavljana od priča, aktualnosti ali i pitanja građana na koje odgovara gradska vlast.
Vrijeme prikazivanja: Utorak 19:35h
Trajanje: 25 minuta

Bez granica