.

Godinama već jedan od najznačajnijih elektronskih medija hrvatskog istoka, ali i jedna od najjačih lokalnih televizija u Hrvatskoj, Vinkovačka televizija s radom je krenula 1. veljače 1994. godine. Kontinuitet u radu ostvaren kroz emisije iz vlastite proizvodnje, ozbiljnost u pristupu informaciji i profesionalnost učinili su nas značajnim čimbenikom društvenog života hrvatskog istoka. Svakodnevno emitiramo vlastiti program koji digitalnim signalom pokriva Vukovarsko-srijemsku i Osječko-baranjsku županiju te dio Brodsko-posavske, kao i rubna područja uz granicu u zapadnoj Vojvodini i bosanskoj Posavini. Na tome prostoru u dometu televizijskog signala VTV-a, živi više od 500.000 ljudi. Osim toga, program VTV-a može gledati cijela Hrvatska putem mreža: MaxTV, Vip TV, Opti TV i B.net.

Tvrtka je smještena u središtu Vinkovaca, na Trgu dr. Franje Tuđmana 2 (zgrada PC Terme) i svojom opremljenošću pruža dobre uvjete za proizvodnju kvalitetnog televizijskog programa, na čemu radi dvadesetak kreativnih djelatnika. Vlastita proizvodnja je zaštitni znak VKTV-a. Tjedno iz naše male televizijske radionice izlazi niz emisija iz vlastite proizvodnje. Osim Vijesti u 14 i 16 sati, te Dnevnika u 19 sati, svakog radnog dana imamo još po nekoliko emisija uživo te zavidan dio programa i emisija iz vlastite proizvodnje nastalih na terenu.

Vinkovačka TV u okviru programa emitira i različite emisije iz vanjske produkcije. Također, emisije VKTV-a prikazuju se i na drugim lokalnim postajama, dok u našem programu možemo također gledati emisije iz njihove produkcije. Emitiramo i emisije zabavnog i dokumentarnog sadržaja različitih hrvatskih produkcija, odnosno privatnih produkcijskih kuća.

Društveni, socijalni, politički, kulturni, sportski i svi drugi sadržaji koji oslikavaju život na krajnjem hrvatskom istoku izvorno su polazište kod određivanja programske orijentacije. Pored tzv. protokolarnih događanja, s posebnim naglaskom pratimo život “malih običnih” ljudi, obrađujemo teme iz svakodnevice, aktualiziramo dnevnu problematiku, izvlačimo iz zaborava tradicijske običaje i stare zanate.

No, ipak najviše nas veseli, kada naš program na bilo koji način dotakne srca dobrih ljudi koji reagiraju na objavljene apele za pomoć. Snimili smo i brojne reportaže koje trajno ostaju svjedočiti o okupaciji hrvatskog Podunavlja a potom i događajima vezanim uz mirnu reintegraciju.
VTV se aktivno uključuje i u sve izvanredne situacije koje se događaju na ovome području. Osim toga, uspjeli smo snimiti prometnu nezgodu koja je prošla, srećom bez tragičnih posljedica, a koja je međunarodnom razmjenom obišla cijeli svijet.

VIDEO SNIMKA PROMETNE NEZGODE