7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Uručene novčane naknade za novorođenu djecu u Općini Nuštar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img
Roditeljima devet  novorođenih beba u Općini Nuštar, uručene su novčane naknade u iznosu od 3.000 kuna,  na prijemu za još jednu skupinu roditelja koji su nakon rođenja djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Općine Nuštar.
-”Ovo je već četvrta godina zaredom kako, umjesto dosadašnjih 1.000 kuna, naknadu za novorođenu djecu roditelji iz Nuštra, Cerića i Marinaca primaju u iznosu od 3.000 kuna po djetetu. Za ovu svrhu u općinskom proračunu uvijek se planira jedan okvirni iznos, a kako ističu u Općinskoj upravi, nikome ne bi bilo krivo kada bi se planirani iznos morao i povećavati jer svaki novorođeni žitelj Općine,  više je nego dobrodošao. Dodajmo za kraj kako je u 2021. godini na području Općine Nuštar rođeno 37 beba, što je manje u odnosu na prethodne godine kada se bilježilo uvijek više od 50 novih malih mještana. Vjerujemo i nadamo se kako će se te brojke u 2022. godini poboljšati, rekao je Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar.
U suradnji s Narodnom knjižnicom i čitaonicom Sv. Benedikta Nuštar sva su djeca dobila i prigodan poklon – upisnicu i knjige. Roditelji koji nisu bili na dodijeli svoj poklon paket mogu podići u radnom vremenu knjižnice.
-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime