7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Prikaz nadaleko poznate slavonske svinjokolje na Šokačkom stanu

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Miris poznatih slavonskih čvaraka, širio se Šokačkim stanom u Vinkovcima, a povod je bio prikaz slavonske svinjokolje na tradicionalan način u okviru prekograničnog projekta Pannonia Gourmet.

-”Mislim da je to jedna lijepa tradicija koju ćemo vjerujem nastaviti i koju će i naše buduće generacije prihvatiti i održati. Svakako ovdje na Šokačkom stanu, kada on profunkcionira onako kako je zamišljeno, između ostaloga moći će se vidjeti i doživjeti i ova tradicija kao jedna od najboljih prikaza u svemu onome što Slavonija može ponuditi”, istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Današnja aktivnost dio je zadnjeg ciklusa radionica u okviru Gourment akademije, istaknula je voditeljica projekta Pannonia Gourmet Marina Hodak Domačinović, te je dodala:

„Naši partneri iz Srbije koji su nam danas došli malo će pomoći na svinjokolji, a vidjet ćemo i ima li nekih razlika u tome kako to rade oni, a kako mi”, kazala je Hodak Domačinović.

Gosti iz Vojvodine, istaknuli su kako velikih razlika nema, možda malo u nazivima, a što se tiče samih proizvoda sve je po prilici isto. Kada je riječ o poznatom kulenu, kao i u Slavoniji, i u Vojvodini postoje finese, pa tako, primjerice, razlikuju srijemski kulen i petrovački, slovačkli kulen.

Sudionici projekta su: Grad Vinkovci, Turistička organizacija opštine Irig i Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., a cilj ovog projekta je razviti inovativne i integrirane turističke proizvode i promicati regionalni gastronomski turizam kao alternativni i inovativni oblik turizma kroz razvoj zajedničke gastronomske ponude, rast kapaciteta sudionika i sveukupno povećanje atraktivnosti prekogranične regije.

Turizam se prepoznaje kao jedan od ključnih čimbenika za gospodarski rast. Stoga će uspostava modela održivog turizma nesumnjivo dovesti do povećanja regionalnog gospodarstva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime