7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Županija osigurala tri milijuna kuna za djecu s poteškoćama i pomoćnike u nastavi

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemska županija i ove godine nastavlja s provođenjem projekta ”Socijalna kohezija i jednake mogućnosti: integracija učenika s teškoćama u razvoju u sustav obrazovanja” za koji je izdvojeno gotovo 3 milijuna kuna (2.989.918,80 kn) od čega županija sufinancira 5% , dok ostatak od 95 posto pokriva Europski socijalni fond.

U ovoj školskoj godini podrška i pomoć u nastavi bit će osigurana za 79 učenika te će biti zaposleno 63 pomoćnika u nastavi i tri stručno komunikacijska suradnika koji će raditi s nagluhom i gluhom djecom. Kroz ovaj program uključene su i udruge s područja županije, Crveni križ, Razvojna agencija VIA Vinkovci te Razvojna agencija VURA Vukovar što znači da će ukupno gledajući biti obuhvaćeno 200 učenika.

Kroz projekt biti uključena 31 osnovna i srednja škola s područja Vukovarsko-srijemske županije. Voditeljica programa Maja Ištvanović navela je kako je cilj povećanje socijalne uključenosti i integracija učenika u redovni odgojni – obrazovni sustav.

-”Posla i prostora je sve više i izrazito mi je drago da smo i ove godine uspjeli aplicirati i proći na ovom projektu što će roditeljima i djecu biti velika pomoć”, rekao je župan Damir Dekanić.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić – Karlić istaknula je kako je za ovu školsku godinu važno istaknuti kako je u prvim razredima osnovne škole veći broj prijavljene autistične djece te kako je kao i prethodnih godina veći broj djece kojoj je potreban pomoćnik u nastavi iz ruralnih krajeva.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime