7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Gradski muzej Vinkovci domaćin 13. susreta Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskog muzejskog društva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Stručni skup 13. susreti Sekcije konzervatora-restauratora Hrvatskog muzejskog društva održava  se nakon trogodišnje stanke u Gradskom muzeju Vinkovci u Vinkovcima od 21. – 22. rujna 2023.

Sekcija ovim skupom potiče osvješćivanje važnosti čuvanja baštine i prezentira rad u muzejskim laboratorijima širokoj publici na zanimljiv način popularizirajući tako struku uz edukativan doprinos muzejskim programima.Skup uključuje izložbu postera, predavanja, aktualnu četvrt namijenjenu diskusiji na temu aktualnosti u struci i stručni izlet.

Predavanja su podijeljena u dvije sesije od kojih se jedna bavi trenutnim stanjem u muzejima nakon potresa, a druga zanimljivim novim istraživanjima i zahvatima u području arheologije.

Izložba postera 13. susreta Sekcije konzervatora-restauratora objedinit će djelovanje konzervatora-restauratora u intervalu od dvije godine nakon razornih potresa koje su neki od nas u svom radu iskusili neposredno, a neki posredno. Izložba je postavljena u gradskom muzeju Vinkovci do 21. listopada 2023. godine.

Na 13. susretima Sekcije konzervatora-restauratora HMD-a sudjeluje 40 konzervatora-restauratora iz raznorodnih hrvatskih muzeja i različitih gradova(Zagreb, Split, Pula, Zadar) kao i kolege iz Slovenije.

Stručni izlet u organizaciji Gradsko g muzeja Vinkovci je prilika za upoznavanje Vinkovačkog kraja i njegove bogate kulturne baštine koja privlači stručnjake različitih profila.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime