8 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Obilježena 32. obljetnica stradanja vukovarskog naselja Lužac

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Slom obrane vukovarskog naselja Lužac 1991. godine označio je početak kraja obrane grada, koji je tim činom presječen na dva dijela. Bio je to kraj komunikacije između Borova Naselja i Vukovara, a branitelji s Trpinjske ceste nisu bili u mogućnosti svoje ranjenike dovesti do vukovarske bolnice.

Nakon pada obrane, počinjeni su strašni zločini te je ubijeno 69 hrvatskih branitelja i civila, a svetom misom u crkvi Gospe Fatimske te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća i ove je godine odana počast svima koji su život položili na oltar Domovine.

Podno spomen obilježja vijence su položili i svijeće zapalili članovi obitelji i rodbine ubijenih, izaslanik predsjednika Republike, brigadir Valentin Skroza, zajednički vijenac predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade položila i svijeću upalila saborska zastupnica, Marijana Balić.

Počast ubijenima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava, predstavnici stradalničkih udruga te političkih stranaka.

Molitvu je predvodio župnik župe sv. Josipa Radnika fra Ivan Bošnjak, a progam je svojim glazbenim izvedbama upotpunila solistica Ivona Krajinović.

foto: VUSZ

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime