7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Održana sjednica Strukovne grupe poljoprivrede i prehrambene industrije HGK – Županijske komore Vukovar

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Vukovar je održala sjednicu Strukovne grupe poljoprivrede i prehrambene industrije na kojoj je državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak članicama HGK predstavio Intervenciju za ruralni razvoj 73.10. Ulaganja – Potpora za ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju, za koju se Pravilnik za provedbu objavljuje danas u Narodnim novinama, a Natječaj slijedi uskoro. Predstavio je, također i Sektorske intervencije 47. za Voće i povrće i 58. za Vino, te Program državne potpore za kompenzaciju rasta troškova proizvodnje u sektoru ratarskih kultura.

Eko shemu 31.03. Intenzivirano održavanje ekološki značajnih površina i Pravila uvjetovanosti (GAEC 8) nazočnima je predstavila Danijela Šimunović, voditeljica APPRRR Podružnice Vukovar.

Nazočni su na kraju sjednice informirani i o obveznim izobrazbama poljoprivrednika za korisnike potpora za eko sheme iz Strateškog plana ZPP RH 2023. – 2027, a za proizvodno vezana plaćanja (PVP), IAKS mjere i mlade poljoprivrednike. S predstavnicima Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede je dogovoreno da se edukacije za članice HGK održe u Županijskoj komori Vukovar do kraja godine.

Članice HGK su pokazale veliko zanimanje za teme i iskoristile prigodu postaviti državnom tajniku Majdaku pitanja o spomenutim Intervencijama i ostalim aktualnostima u poljoprivrednoj proizvodnji i Mjerama Ruralnog razvoja.

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime