8 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Identificirani posmrtni ostaci šest osoba iz Domovinskog rata

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Ministarstvo hrvatskih branitelja je ovaj tjedan na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu organiziralo dvije završne identifikacije posmrtnih ostataka nestalih i smrtno stradalih osoba u Domovinskom ratu čime su završno identificirani posmrtni ostaci šest osoba čiji je preliminarni identitet utvrđen metodom analize DNA.

U ponedjeljak su identificirani posmrtni ostaci tri osobe pronađene i ekshumirane na području Ličko-senjske i Zadarske županije, dok su danas identificirani posmrtni ostaci dvije osobe pronađene i ekshumirane na području Sisačko-moslavačke županije te posmrtni ostaci jedne osobe koji su preuzeti s područja Bosne i Hercegovine.

Današnjoj identifikaciji nazočio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ravnateljica Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja Ivona Paltrinieri i prof. dr. sc. Milovan Kubat sa Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Izražavajući sućut obiteljima identificiranih osoba ministar Medved je istaknuo punu predanost Ministarstva hrvatskih branitelja u rješavanju sudbina osoba nestalih tijekom Domovinskoga rata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime