7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

“Tiha” preventivna akcija “Dan ljubaznosti u prometu” iznjedrila šest najljubaznijih vozača

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Biti savjestan sudionik u prometu višestruko se isplati, a baš zato što su bili savjesni i vrlo ljubazni prema ostalim sudionicima prometa, šest vozača osobnih automobila s područja Vukovarsko-srijemske županije nagrađeno je u okviru preventivne akcije “Dan ljubaznosti u prometu”.

“To sam kasnije saznao da su djeca zapisivala registracije vozača koji su stajali na pješačkom prijelazu, koji su se držali propisa”, kaže Vinkovčanin Branko Matijević, jedan od najljubaznijih vozača prema prosudbenom povjerenstvu “tihe” akcije.

“Jako je puno vozača bilo obuhvaćeno u ovoj našoj aktivnosti u gradu Vinkovcima i to nam je posebno drago, bilo je teško odabrati one koji su u tome dijelu bili najsavjesniji, znači, iskreno govoreći u tome dijelu se vidi određeni napredak”, istaknuo je predsjednik Savjeta za sigurnost na cestama VSŽ Zdravko Kelić.

Iz PU VSŽ su potvrdili kako je ovom akcijom potvrđeno da je 60% vozača s područja grada Vinkovaca, gdje su vozači i testirani, svakodnevno poštivalo pješake na obilježenim pješačkim prijelazima. Preostalih 40% pak, kažu, nije poštivalo posebice na pješačkim prijelazima u ulici Ruđera Boškovića i Kralja Zvonimira kod podvožnjaka.

Ovu akciju u rujnu su proveli Savjet za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji s Policijskom upravom Vukovarsko-srijemskom i Tehničkom školom Ruđera Boškovića iz Vinkovaca. Vozači su za nagradu dobili godišnje članstvo u Hrvatskom autoklubu.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime