7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Krajem 2017. ili početkom 2018. prva sortirnica u gradu Vukovaru?

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vlada RH na sjednici održanoj početkom godine usvojila je petogodišnji Plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2017. do 2022. godine, iako mnogi Planom gospodarenja koji je predstavio resorni ministar Slaven Dobrović nisu bili oduševljeni. Plan bi trebao omogućiti razvoj industrije recikliranja, otvaranje novih zelenih radnih mjesta i ispunjavanje preuzetih EU obveza u pogledu recikliranja. Na Gradskom vijeću Grada Vukovara najavljena prva moguća sortirnica u Vukovaru.

– Napomenuo bih da smo u ovoj fazi jedan od sedam gradova u Republici Hrvatskoj koji trenutno ima riješenu prostorno-plansku dokumentaciju za pokretanje izgradnje sortirnice. Ovu godinu želimo utrošiti na pripremu natječajne dokumentacije tako da krajem 2017. godine ili početkom 2018. očekujemo prvu sortirnicu u gradu Vukovaru, a možda i na području Hrvatske – istaknuo je Igor Štrangarević, direktor vukovarskog Komunalca.

Donošenje Plana gospodarenja otpadom važan je preduvjet za korištenje sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u petogodišnjoj financijskoj perspektivi, a u kojemu je ukupno predviđeno oko 475 milijuna eura za financiranje sektora otpada.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime