8 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

120 milijuna eura za ratom pogođena područja – Vukovaru 24 milijuna eura

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Vukovaru su potpisani sporazumi o provedbi intervencijskih planova u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predviđenog operativnim programima „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. i „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te gradova Beli Manastir s općinom Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Sporazume su potpisali ministarica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te u ime gradova gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš,Benkovca Branko Kutija,Petrinje Darinko Dumbović, Vukovara Ivan Penava i načelnik Općine Darda Anto Vukoje.

– Potpisivanjem Sporazuma o provedbi intervencijskih planova, gradovi zajedno s općinom Darda kreću u provedbu svojih planova što me veseli jer zaista mislim da će ovo biti novi početak za spomenute gradove i općinu kao i za njihove stanovnike koji neće više morati odlaziti i napuštati svoje domove u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom.” rekla je ministrica Žalac prilikom svog obraćanja.

Svrha sporazuma je utvrditi prava i obveze sporazumnih strana u pitanjima provedbe intervencijskih planova kao i indikativnu financijsku alokaciju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova koja iznosi 18,5 mijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 4 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda po intervencijskom planu. Ukupna vrijednost Programa iznosi 120 milijuna eura.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime