7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Konstituirano vukovarsko vijeće, za predsjednika potvrđen Tomislav Šota

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

HDZ HKS 14, SDP HNS 3, SDSS 2, DSS 2, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti 1, Živi zid 1 – raspored je to mandata u novom sazivu vukovarskog Gradskog vijeća. Ukupno 23 vijećnika vodit će brigu o gradu sljedeće četiri godine, što su i prisegnuli. Za predsjednika vijeća, sa 16 glasova za, 2 protiv i 3 suzdržana, potvrđen je Tomislav Šota. “Očekujem, ne samo od HDZ i HKS koji imaju komotnu većinu, nego od svih vijećnika da jednako doprinose razvoju grada Vukovara, da donose kvalitetne odluke i da se ne bavimo politikanstvom nego da stvarno radimo za dobrobit građana”, rekao je Šota. Za prvog potpredsjednika vijeća izabran je HKS-ov Robert Rapan s 18 glasova za, 1 protiv i 2 suzdržana, dok drugi potpredsjednik nije izabran jer nitko od predloženih nije dobio potreban broj glasova.
Među vijećnicima pak neka nova, neka stara lica. Primjerice, po prvi puta u vijeću je Pavao Josić ispred Živog zida, dok se HKS može pohvaliti s četiri mandata, umjesto dosadašnja dva. Najjači oporbenjaci, SDP i HNS, imaju 3 mandata, odnosno jedan manje no u prošlom sazivu no to ih, kažu, neće spriječiti da i dalje budu konstruktivna kritika. “Imat ćemo konstruktivne prijedloge, što smo imali i u prošlom sazivu, pratit ćemo rad, krizirat ćemo sve ono što nije dobro, a sve što je važno za grad ćemo podržati. To je ono bitno”, istaknuo je SDP-ov Goran Bošnjak. I dok su vijećnici na konstituirajućoj sjednici krenuli sa svojim prvim radnim danom na datom im mjestu, dvojica nisu jer se nisu pojavili- SDSS-ovi Đorđe Ćurčić i Vojislav Stanimirović.
“Izabrani vijećnici koji nisu došli su i dalje vijećnici dok god njihova stranka ne predloži zamjenu, a imamo informacije da će predložiti neke svoje kolege. No, dok ne predlože, oni su i dalje vijećnici. Ne znam zašto nisu došli, nije mi se nitko javio”, rekao je predsjednik vijeća Šota. Nakon što su gradonačelnik Penava te zamjenici Marijan Pavliček i Ivana Mujkić prisegom stavili pečat na obećanje rada na dobrobiti grada, Penava se obratio vijećnicima koje je pozvao na suradnju.
“Očekujem konstruktivan dijalog, otvorenost pri izlaganju prijedloga, kritiku i sve ono drugo što će služiti na dobrobit građanima grada Vukovara i samom gradu Vukovaru”, rekao je Penava. A da novosazvano gradsko vijeće kreće ozbiljno, odlučili su pokazati odmah na konstituirajućoj sjednici, pa su nakon svih odrađenih formalnosti, kroz dopunu dnevnog reda za razliku od inače donijeli odluke o ustroju svih devet gradskih odbora za pojedina područja, kako bi kažu, što prije krenuli s radom i usvajanjem planiranih programa i projekata.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime