7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Pavo Cindrić novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Prošloga ponedjeljka u Gradu Đakovu je upriličena primopredaja vlasti – između sad već bivšeg gradonačelnika Zorana Vinkovića i Marina Mandarića (HDZ) koji je uspio prekinuti 16-ogodišnji Vinkovićev gradonačelnički kontinuitet – a ovoga petka održana je konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća. Za čijeg je predsjednika većinom glasova izabran Pavo Cindrić, a za dopredsjednike MOST-ovac Robert Majstorović iz redova vladajuće većine te SDP-ovka Sanja Bježančević iz redova oporbe.

U novom sazivu Gradskog vijeća Grada Đakova HDZ ima deset vijećnika, Koalicija Srcem za Đakovo sedam, a MOST i SDP po tri.

– Budući da dolazim iz HDZ-a koji je apsolutni pobjednik ovih izbora i iz čijih je redova gradonačelnik Mandarić podrazumijeva se kako ćemo mu dati maksimalnu podršku u radu donošenjem odluka u ovlastima Gradskog vijeća. To su prije svega odluke koje se vežu uz proračun te određene akte koji su neophodni za napredovanje Đakova u budućem razdoblju – rekao je Pavo Cindrić, novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Đakova.

Inače, novo gradsko čelništvo jasno i glasno najavilo je precizno skeniranje situacije kako u gradskoj upravi, tako i u gradskim tvrtkama te ustanovama.

– Naravno da slijede i neka nova kadrovska rješenja, no s njima ne kanimo izići u javnost dok ne budu cjelovita – znakovito je najavio gradonačelnik Marin Mandarić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime