8 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Ministrica Divjak svečano otvorila rekonstruirani osječki studentski dom

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Studentski dom Ivan Goran Kovačić Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera svečano je otvoren, nakon dovršenog projekta Rekonstrukcije zgrade studentskog doma, vrijednog 17 milijuna kuna, a sufinanciranog iz Europskih fondova. Dom je, nakon davne 1968. godine kada je izgrađen, rekonstruiran i moderniziran po najvišim standardima, a na otvorenju su između ostalih sudjelovali i ministrica znanosti obrazovanja Blaženka Divjak i pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Dragan Jelić.

Radovi započeti u kolovozu prošle godine rezultirali su potpunim preuređenjem, s najvišim energetskim standardima u kojima će prvi studenti moći uživati od jeseni. Sve sobe su klimatizirane, opskrbljene hladnjacima, internetskim priključcima, a površinom su komotnije nego prije. Dom sada broji 193 sobe, od toga pet u potpunosti prilagođenih osobama s invaliditetom i teškoćama u kretanju.

Osim novouređenog doma, još jedna odlična vijest za osječke studente, ali i sve ostale – Ministarstvo znanosti i obrazovanja od ove godine udvostručit će broj stipendija. Prema riječima ministrici znanosti i obrazovanja, Blaženke Divjak novost je 10 000 stipendija za studente lošijeg socioekonomskog statusaa, a potpuna novost je i 3000 stipendija za studije STEM područja, što bi trebalo doprinijeti interesu studenata za studije u tome području.

Ovo nije kraj izgradnje koja će poboljšati studentski standard na osječkom sveučilištu. Naime, prije mjesec dana položen je kamen temeljac za još jedan, potpuno novi dom, s 800 ležajeva, koji će doprinijeti da Osijek konkurira ostalim sveučilišnim gradovima unutar, ali izvan granica Hrvatske.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime