7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Poduzetnicima na raspolaganju 7,6 milijuna eura bespovratnih sredstava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

B Light Grant Shema za cilj ima spojiti hrvatske i mađarske poduzetnike, pomoću dodjele gotovo 10 milijuna eura eura bespovratnih sredstava malim i srednjim poduzećima, na prekograničnom području RH i Republike Mađarske, a inicijativa je dio Intereg V-A Programa suradnje Mađarska – Hrvatska od 2014. do 2020. godine. Projekt provodi Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije HAMAG BICRO, a zainteresiranih poduzetnika već ima i Slavoniji. Program je pokrenut u veljači ove godine, prijave su počele, a Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje na raspolaganju je svima za potpuno besplatnu pomoć u pripremi i realizaciji .

Očekivano, potpora Grada Osijeka nije izostala u cilju širenja opskrbne mreže i zajedničkoh nastupa na tržištu, što i ne čudi, jer Slavonija žudi za investicijama. Ističe se visoki stupanj sufinanciranja od 75 posto. Najniži iznos ukupnog troška je 40.000 eura, a najviši 180.000 eura.

– Ukoliko taj projekt bude dobro ocjenjen i odobren, konzultant će im besplatno pomoći u provedbi njihovog projekta. S kolegama iz Regionalne razvojne agencije Hrast ćemo organizirati predstavljanje ovih mogućnosti i programa za sve poduzetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije – rekao je dr.sc. Stjepan Ribić, predsjednik uprave Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje.

Znanje engleskog jezika nije potrebno, sredstva su na raspolaganju u osam županija, među kojima su i četiri slavonske. Uz Osječko-baranjsku, odnosi se ovaj projekt na Virovitičko-podravsku, Požeško-slavonsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. Potporu pružaju četiri regionalne agencije, prvi krug natječaja već je otvoren, a rok je 15. rujna

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime