7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Vukovar: Otkriven spomenik policajcima poginulima u obrani Hrvatske

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i vukovarske Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata, u Vukovaru je održana svečanost otkrivanja spomenika posvećenog 97-orici poginulih policijaca u obrani Hrvatske. Program je započeo svečanom akademijom kojoj su nazočili brojni gosti. Uz obitelji poginulih policajaca nazočili su predstavnici policijskih uprava i ravnateljstva policije, suborci, članovi braniteljskih udruga te izaslanstva vrha države, na čelu s ministrom unutarnjih poslova Davorom Božinovićem. Autor spomenika, smještenog ispred zgrade suda, odnosno nekadašnje zgrade policije, je vukovarski branitelj Dubravko Dujić Dunja.

“Vrijeme, zavisno od okolnosti, može trajati prekratko ili predugo. Punih 100 dana, od Borova Sela do pada Vukovara, naši su policajci bili ovdje srcem, dušom i tijelom, uz svakog Vukovarca” – kazao je ovom prigodom ministar Božinović. Bili su prvi koji su se priključili braniteljima na prvim crtama, njihov je doprinos nemjerljiv, naglasio je general Mladen Markač, obraćajući se prvenstveno obiteljima poginulih policajaca.

Znajući još od masakra u Borovu Selu što ih čeka, policajci su stizali s raznih strana Hrvatske – Varaždina, Zagreba, Dalmacije ne bi li pomogli svojim slavonskim kolegama. U čast onima koji su svoje kosti ostavili po blatnim slavonskim ravnicama 91., iz Hrvatskog doma krenuo je svečani mimohod do nekadašnjeg sjedišta policije, današnje zgrade Suda, gdje im je konačno postavljeno spomen obilježje. Dostojanstvenu zahvalu u obliku gotovo četiri metra visokog spomenika, svečano su otkrili članovi obitelji poginulih policajaca.

“Naše zalaganje je trajalo godinu i pol dana da se ovaj spomenik podigne i sad koristim ovu priliku zahvaliti svim ljudima koji su nam pomogli” – rekao je predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara, Franjo Šoljić.

Podno novootkrivenog spomenika, gdje je također održan prigodan program, vijence su položili članovi obitelji poginulih policajaca, ministar Božinović, saborski zastupnik Stevo Culej i general Markač u ime RH, Vukovarsko-srijemska županija, Grad Vukovar s braniteljskim udrugama te izaslanstva gradova Čakovca, Zagreba i Kaštela.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime