7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Povodom Svjetskog dana učitelja – učitelji u klupe, učenici za katedru

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Povodom Svjetskog dana učitelja, Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara iz Vinkovaca, već nekoliko godina provodi projekt “Na jedan dan”. Riječ je o projektu u kojemu na jedan dan učenici preuzimaju obvezu učitelja, odnosno nastavnika, te predaju gradivo kolegama učenicima. – To je dosta teško, nismo uopće mislili da je posao učitelja toliko težak, ustvari se toliko uopće ne čini nama. I oni nam govore puno više informacija, nego što piše u udžbeniku – rekla je učenica Nada Kliska.

– Znamo koliko je danas podcijenjeno zanimanje profesora, odnosno rad sa učenicima. Upravo iz tog razloga potaknuti, željeli smo približiti učenicima, koliko je zahtjevna uloga predavača, odnosno poučavatelja kada se radi o nastavnom procesu – izjavila je Sanda Horvatović voditeljica projekta.

Projekt ovakve vrste za cilj ima davanje potpore nastavnicima i profesorima u njihovom obavljanju vrlo odgovorne zadaće, izvući ih iz anonimnosti, te naglasiti važnost njihove profesije i obrazovanja, čiji su nositelji.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime