7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Dodijeljeno 42 mil.kn za poboljšanje uvjeta u školama – sufinanciranje ostvarile škole u Mirkovcima i Tordincima

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, potpisani su ugovori o sufinanciranju po Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama, kojima je dodijeljeno ukupno 42 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta u 47 objekata osnovnih i srednjih škola diljem Hrvatske.

Iznimno sam ponosna što smo pronašli način za sufinanciranje projekata koji će poboljšati uvjete za rad u školama, unatoč činjenici da obnova i poboljšanje materijalnih uvjeta u školama nisu prihvatljivi troškovi za sufinanciranje EU sredstvima u ovom programskom razdoblju.“, istaknula je ministrica Gabrijela Žalac te dodala da je osnovni preduvjet za zaustavljanje depopulacije, upravo osiguravanje adekvatne infrastrukture za pružanje kvalitetnog obrazovanja.

S područja Vukovarsko-srijemske županije sufinanciranje projekata ostvarile su dvije škole – OŠ Nikole Tesle Mirkovci, kojoj je za projekt rekonstrukcije i dogradnje škole te izgradnje školske dvorane pripalo 1.300,000,00 kn. Za projekt dogradnje OŠ Tordinci dobila je 4.300,000,00 kuna.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime