22 C
Vinkovci
Utorak, 30 travnja, 2024

U Vukovaru obilježen Međunarodni dan civilne zaštite

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovar je bio domaćin središnje svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Odana je ovom prilikom zahvalnost svim članovima civilne zaštite, koji tijekom godine diljem Hrvatske nesebično daruju sebe kako bi pomogli drugima.

Prirodnih katastrofa diljem Lijepe naše, nažalost nije nedostajalo niti u 2017.godini, no sustav civilne zaštite uspješno je odgovarao na sve izazove. Zadovoljstvo radom sustava civilne zaštite ovom prilikom iskazao je Dragan Lozančić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje: “Mislim da je sustav jako dobro reagirao tijekom prošle godine, od požara kojih smo imali proteklog ljeta, od poplava koje su bile u Ogulinu i Zadru, te i sad u 2018.godini po pitanju problema sa snijegom. Možemo biti dosta zadovoljni, sustav nam je postao dosta otporan na izazove, a ono što mi namjeravamo je da ga učinimo još jačim.”

Svečanosti je nazočio i Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova, koji je rekao kako nema razloga za strah od eventualnih poplava u Delnicama i ostalih dijelova Hrvatske zametenih snijegom, jer kako Božinović kaže sustav civilne zaštite je u punoj pripravnosti. A pomno se prati i vodostaj rijeka u susjednim zemljama, dodao je.

Posebne čestitke, odnosno nagrade primili su ovom prilikom zaslužni za izuzetan doprinos razvoju sustava civilne zaštite na području RH za prošlu godine, a to su u 2017.godini bili Stožer civilne zaštite Zadarske županije, Mario Mandžukić i Boris Rogić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime