8 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Nagrađeni najuspješniji učenici u Vukovarsko-srijemskoj županiji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U Velikoj županijskoj vijećnici dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima iz područja sporta, znanstvenog i strukovnog područja koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto na državnim natjecanjima, prvo mjesto na županijskim natjecanjima te diplome na nerangiranim državnim natjecanjima. Učenici Vukovarsko-srijemske godine svake godine zauzmu respektabilna mjesta na različitim natjecanjima, a ova školska godine iznjedrila je devet državnih prvaka iz različitih područja.

Nešto manji broj sudionika, njih 13 154, u odnosu na prethodne godine odraz je opće demografske slike ovih područja. “Moramo reći da je bio i dosta manji broj upisanih učenika prošle školske godine u odnosu na prethodnu pa je to nekako razumljivo,” istaknula je ovom prigodom Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport, mlade i demografiju VSŽ. Ipak, na nekim je područjima odaziv djece bio nešto veći. Posebno treba istaknuti da se pojedine škole natječu u kategoriji učenika s intelektualnim teškoćama te također polučuju odlične rezultate.

Osim učenja, učenici svojim navikama promiču i zdrav način života – 3724 učenika sudjelovalo je na sportskim natjecanjima. “Vukovarsko-srijemska županija sa zadovoljstvom iz svojih vlastitih sredstava financira ove nagrade, ova priznanja, svim učenicima i njihovim mentorima, a i u proračunu smo izdvojili nešto više sredstava,” zaključila je pročelnica Mustapić Karlić.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime