7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

U Nuštru se prisjećaju heroja Domovinskog rata – Andrije Andabaka

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Nuštarci se u okviru “Memorijala Andrija Andabak” s posebnim ponosom prisjećaju svog poginulog sumještanina, jednog od heroja Domovinskog rata. Andabak, poginuli pukovnik 109. Vinkovačke brigade, ostao je upisan u anale suvremenog ratovanja kao vojnik koji je uništio 32 neprijateljska oklopna vozila.

Posmrtno je Andrija unaprijeđen u čin bojnika, a potom i pukovnika, odlikovan je Redom kneza Domagoja s ogrlicom, Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te Spomenicom Domovinskog rata.

Obljetnica pogibije borca s maljutkom u Nuštru se obilježava već 26.-u godinu, a polaganjem vijenaca počast Andriji su odali članovi obitelji, sumještani, ratni suborci te predstavnici mnogobrojnih izaslanstava. Između ostalih memorijal je svojim dolaskom uveličao i Tomo Medved, ministar hrvatskih branitelja.

“Prisjećamo se velikog junaka, hrabrog hrvatskog branitelja, pukovnika Andabaka, koji je u Domovinskom ratu ostavio iznimno veliki trag i na sve nas koji smo preživjeli Domovinski rat. Usto je na buduće generacije prenio obvezu čuvanja sjećanja na sve što su on i svi naši poginuli branitelji ostavili kao zalog za budućnost. To što je Andabak činio kroz Domovinski rat, uništavajući neprijateljska oklopna vozila i tenkove zaista je dojmljivo”, istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Medved.

U sklopu memorijala u Domu kulture u Nuštru održana je i Svečana akademija , te zložba pod nazivom “Lica rata”.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime