7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Vukovar: U 2018. najveći broj zaposlenih u posljednjih sedam godina

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dobre vijesti stižu iz Vukovara, ako je suditi po danas održanoj medijskoj konferenciji, na kojoj je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava predstavio statističke podatke o povećanju broja zaposlenih u 2018., u odnosu na godinu ranije. 579 – toliko je više zaposlenih osoba u Vukovaru u prosincu 2018., u odnosu na godinu prije. Uz ovo povećanje od 6,34%, na konferenciji je iznijet i broj zaposlenih Vukovaraca, njih je pak 363 više nego u prosincu 2017. godine. Računaju li se svi zaposleni iz Vukovara u 2018., neovisno gdje rade, njih je 416, odnosno 5.97% više nego u godini prije. Uz navedene podatke, u materijalima pripremljenim za medije, objavljen je i grafikon pada, odnosno rasta broja zaposlenih u osmogodišnjem razdoblju, od 2011. do 2018. godine, koji su upravo prošlu godinu pokazali kao jednu od najpozitivnijih što se zapošljavanja tiče.

“Kako je vidljivo,u 2018. godini dolazimo do broja od 9714 zaposlenih, što znači da mi po broju radnih mjesta imamo najveću brojku u posljednjih sedam godina”, naveo je Penava.

Pozitivni pokazatelji rezultat su poboljšanja gospodarske klime u državi, ali i povezanosti lokalne zajednice, poduzetnika i nacionalne razine, a da pomaka ima u Vukovaru, svjedoči, naveo je Penava, i podatak Hrvatske obrtničke komore o porastu broja obrta u gradu, konkretno s 31.12. 2018. bilo je ih je 554. Grad je potpomogao svojim mjerama, kao primjerice oslobođenje od plaćanja komunalnih doprinosa za objekte koje se grade u svrhu komunalnih djelatnosti, rekao je Penava. Inače, vezano za same rezultate, Penava je pojasnio da je analizu pripremio gradski Upravni odjel za gospodarstvo i međunarodnu suradnju, na temelju podataka koje su objavili Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Najavio je i skorašnju novu medijsku konferenciju na kojoj će biti izneseni, kako je rekao, iznimni rezultati poslovanja Luke Vukovar.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime