7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

Uloženo 3 milijuna kuna za abdominalnu operacijsku dvoranu u požeškoj bolnici

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Više od 3 milijuna kuna uloženo je u opremu za abdominalnu operacijsku dvoranu. Radi se o vrlo skupoj opremi koju nema mnogo bolnica, istaknuli su iz Grada Požege, a pomoću nje omogućen je rad na abdomenu bez reza. Osim toga, nova abdominalna operacijska dvorana omogućit će povezanost s prostorijom za predavanja iz koje će studenti i doktori početnici moći pratiti određene operacije.

Uz dosadašnja višemilijunska ulaganja, požeška bolnica nastavlja ulagati u medicinsku opremu i uređaje, a najnovija osigurana – oprema koja će se koristiti pri abdominalnim operacijama.

“Ova naša operacijska sala potpuno je obnovljena novom opremom. Podovi, stropovi, svjetla, sve je novo i postala je integrirana operacijska sala što je sada novo u abdominalnoj kirurgiji, kirurgiji trbušnih organa”., kaže prim.mr.sc. Damir Šimleša, voditelj Odjela kirurgije.

Integracija dvorane znači kompletnu opremljenost s uređajima za laparaskopske operacije, poput uređaja za isufliranje plina i isisavanje tekućine, a tu su i potpuno nove kamere, novi ekrani te integrirano svjetlo.

Prvenstveno, abdominalna kirurgija i to endoskopska i laparoskopska abdominalna kirurgija. Sva oprema je usmjerena na to, plus sada imamo mogućnost snimanja operacije i direktno prenošenje i gledanje u našoj predavaonici”, kaže Šimleša.

Sigurno da je ovo za pacijente veliki dobitak jer puno oporavak je puno brži i prije idu svojoj kući”., pojašnjava Antoaneta Vučica, glavna sestra operacijskog trakta.

Zadovoljstvo, kao i sigurnost pacijenta na prvom je mjestu, zaključuju u požeškoj bolnici, iz koje se nadaju da će biti nastavljena ulaganja i u druge bolničke odjele.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime