7 C
Vinkovci
Subota, 26 listopada, 2024

VVK: Nedostatak šljunka i pijeska usporava radove na aglomeraciji

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ odlično napreduje i u skladu s dinamičkim planom pa je tako od veljače prošle godine, kada je započelo provođenje projekta, do 7. travnja ove godine, ukupno izvedeno 60 kilometara mreže i 4000 izvoda za priključak – izvjestili su iz Vinkovačkog vodovoda. Iako se za 2020. godinu najavljivao i očekivao još jači tempo realizacije aktualna situacija uzrokovana koronavirusom možda bi mogla usporiti radove. “VVK se ovih dana kod svih investicija koje provodi, pa tako i kod aglomeracije, susreće s nedostatkom zamjenskog materijala poput šljunka i pijeska.

“Zato smo tražili od Vlade RH i Hrvatskih voda da se nađe neko rješenje, makar i privremena eksploatacija na našem području, a sve kako ne bi došlo do ozbiljnih zastoja na investicijama i otpuštanja ljudi u građevinskom sektoru”, kaže Ivan Rimac, direktor vodovoda. Izvođači radova vrlo se odgovorno ponašaju prema svom poslu i poduzimaju sve mjere kako bi se zaštitilo zdravlje radnika i radovi koliko-toliko neometano izvodili”, ističe Dalibor Pavić, voditelj projekta. Zadovoljan je dosadašnjom dinamikom izvođenja radova, do sada postignutim rezultatima i provedenim kontrolama, što ovaj projekt čini jednim od najuspješnijih projekata u području vodnokomunalne infrastrukture u Hrvatskoj – naglasio je.

Podsjetimo, vrijednost radova na aglomeraciji je 356 milijuna kuna, a projektom je predviđena izgradnja i rekonstrukcija mreže javne odvodnje, te nadogradnja vinkovačkog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda „Jošine“ na treći stupanj pročišćavanja i stavljanje u puni pogon uređaja u Otoku, Cerni i Ivankovu. Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ sa više od 70 posto sufinancira se iz sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime