27 C
Vinkovci
Nedjelja, 14 travnja, 2024

110 sudionika projekta DANUrB posjetilo Ilok

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Međunarodni projekt “DANUrB” – DANube Urban Brand, financiraan iz Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014.-2020., s provedbom je započeo početkom prošle godine te okuplja sedam podunavskih zemalja. Vukovarsko-srijemska županija jedini je partner na projektu iz Republike Hrvatske, a glavni cilj je izgradnja regionalne mreže kroz turizam kako bi se osnažio dunavski kulturni identitet i solidarnost, odnosno privuklo turiste u manje, ali svakako atraktivne turističke destinacije. Međunarodni projekt “DANUrB” – DANube Urban Brand, financiraan iz Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014.-2020., s provedbom je započeo početkom prošle godine te okuplja sedam podunavskih zemalja. Vukovarsko-srijemska županija jedini je partner na projektu iz Republike Hrvatske, a glavni cilj je izgradnja regionalne mreže kroz turizam kako bi se osnažio dunavski kulturni identitet i solidarnost, odnosno privuklo turiste u manje, ali svakako atraktivne turističke destinacije.
”Želimo pronaći lokalne partnere – proizvođače, vinogradare i surađivati s njima, da zajedničkim snagama radimo na razvijanju tog proizvoda koji nude. Prvi korak bliže tome jest da lokalno stanovništvo uživa u onome što ima, a onda će doći i turisti. Vinogradi, kultura, povijest, multikulturalnost, pogledi koje pružaju Principovac i Dunav, čine ovo mjesto jedinstvenim i posebnim, turistima iz, primjerice, Njemačke, Austrije, Rumunjske daje osjećaj kao da su kod kuće, ali da i dalje mogu pronaći nešto novo, dosad neotkriveno”, pojašnjava voditelj projekta Bálint KÁDÁR.
U projektu sudjeluje sedam zemalja, s 19 partnera i 20 pridruženih organizacija, a proračun projekta je 2,7 milijuna eura. Nositelj je Sveučilište tehnologije i ekonomije iz Budimpešte, jedno od vodećih znanstvenih ustanova u Mađarskoj i u Europi. Osim razmjene iskustava, studenti će kroz radionice i predložene radove moći utjecati i na sam razvoj posjećenih mjesta. Hrvatski gradovi obuhvaćeni projektom su Ilok i Vukovar, ali i cijelo područje između ta dva grada.
Hrvatska u projektu, koji traje 30 mjeseci, sudjeluje s 47.000 eura, od čega je 85 posto sredstava sufinancirano iz fondova Europske unije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime