-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 10 prosinca, 2023

14 godina duge tradicije simbolične razmjene mandarina i jabuka između Dubrovačko-neretvanske i VSŽ.

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Dubrovačko-neretvanska županija,  14. godinu zaredom uputila je kamion s 10 tona mandarina prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

”S velikim smo zadovoljstvom ponovno u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a posebno kada je riječ o ovoj tradiciji poklona mandarina. Na poklon nosimo deset tona mandarina kao znak prijateljstva i partnerstva između dvije županije koja proistječe iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora. No, suradnja ne ostaje samo na gestama, rekao je Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije.

 

 

Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan zahvalio se na ovoj hvalevrijednoj donaciji, te je između ostaloga rekao:

“Hvala im što ovim činom pokazuju empatiju za najistočniji dio Hrvatske, zahvaljujući kojem se rodila jedna jako dobra suradnja koja u svim akcijama koje poduzimamo donosi plod. S radošću svaki puta dočekujemo delegaciju i nadam se da će se tradicija nastaviti još jako dugo jer je ova povezanost svjedok da zajedništvom možemo sve”, rekao je Dekanić.

Deset tona mandarina u Vukovaru je danas uručio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, a one supreusmjerene Caritasu vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama te društvima Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon primopredaje, deset tona slavonskih jabuka krenulo je prema Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

 

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime