21 C
Vinkovci
Petak, 12 travnja, 2024

150 milijuna kuna za sektor mliječnog govedarstva

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Objavljen je Natječaj podmjere 4.1. iz Programa ruralnog razvoja kojim se proizvođačima u sektoru mliječnog govedarstva stavilo na raspolaganje 150 milijuna kuna za izgradnju, rekonstrukciju i opremanje objekata za životinje s izmuzištem u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.

Putem Natječaja 90 milijuna kuna predviđeno je za mikro, male i srednje korisnike, dok je 60 milijuna kuna osigurano za velike korisnike, pri čemu najniži iznos javne potpore po projektu iznosi 5 tisuća eura, a najveći iznos javne potpore je milijun eura.

Prihvatljivi korisnici su pravne i fizičke osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, kao i proizvođačke organizacije priznate sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija u sektoru mlijeka i mliječnih proizvoda ili sektoru govedine.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je od 27. travnja 2022. godine do 30. lipnja 2022. godine. Sve informacije na službenim stranicama Ministarstva poljoprivrede.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime