25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

160 tisuća kuna za 25 lovačkih društava

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Vukovarsko-srijemska županija raspisala je Javni poziv za potporu u izgradnji, adaptaciji i održavanju lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata. Od 29 prijavljenih društava, potporu je dobilo njih 25 i to u ukupnom iznosu od 160 tisuća kuna.

S njima je ugovore potpisao župan Damir Dekanić, uz pomoć pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu Magdalene Parat.

„Lovačka populacija je velika, šarolika, gotovo svako mjesto ima svoje lovce i lovačka društva. Ona su motor i pokretač društvenih događanja, a uz to brinu o prirodi, brinu o svojim kolegama i bitan su segment svakog društva. Zato im nastojimo svake godine sredstva malo povećati, zasad u tome uspijevamo, a vjerujem da će tako biti i ubuduće”, istaknuo je Damir Dekanić, vukovarsko-srijemski župan.

 

Javni poziv se odnosio na sve ono što pomaže opstanku divljači na našem prostoru, a time i regulaciji njihovog optimalnog broja.

 

„U ovoj godini naše lovačke udruge potpisale su ugovore za dva javna poziva. Ranije su potpisali ugovore za odstrel čaglja i lisice te unos sitne divljači, ukupne vrijednosti 280 tisuća kuna, a danas za održavanje i adaptaciju objekata, vrijednosti 160.689,69 kuna”, istaknuo je Blaženko Bajić, predsjednik Lovačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime