3 C
Vinkovci
Srijeda, 29 studenoga, 2023

161. godišnjica djelovanja vukovarske bolnice

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana danas je obilježila svoj rođendan. I to 161. Ovom prigodom održana je i svečana sjednica stručnog vijeća na kojoj je bila upriličena i dodjela priznanja i prigodnih darova umirovljenim zaposlenicima bolnice, za dugogodišnji rad.

Liječnici, medicinske sestre i drugo osoblje, njih 630 čini vukovarsku bolnicu. U njoj se u prosjeku na odjelima svakodnevno liječi 150 pacijenata, a njih stotinjak svakoga dana dolazi u dnevnu bolnicu. Bolnica je to u kojoj na pregled i liječenje dolaze i hrvatski branitelji, s obzirom na to bolnica uz naziv Opća županijska, nosi naziv i bolnica hrvatskih veterana. Grad Vukovar prvu je bolnicu dobio na današnji dan daleke 1857. godine velikim zalaganjem osnivača dr. Viktora Spitzera.

Prilika je ovo i za evociranje uspomena i sjećanja na stare dane, istaknula je

dr. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar. Sjećanja su to koja nikada neće izblijediti, a posebice ona na dane iz Domovinskoga rata. Te dane, kažu, nikada neće zaboraviti. Ali, ističu, treba se okrenuti budućnosti. Želja je svih da jednoga dana vukovarska bolnica bude ustanova u kojoj će raditi mladi, stručni ljudi koji će promicati znanost i uvjereni su u to, s obzirom na to da je vukovarska bolnica postala nastavna baza svih sveučilišta i medicinskih fakulteta u Hrvatskoj.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime