25 C
Vinkovci
Četvrtak, 25 srpnja, 2024

19. gradsko i općinsko natjecanje mladeži Crvenog križa

-Marketing-spot_imgspot_img
-Marketing-spot_imgspot_img

U dvoranama hotela Admiral održano je Gradsko i općinsko natjecanje mladih Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci. Zdravstvene djelatnosti, pružanje prve pomoći, povijest i djelatnosti pokreta Crvenog križa, međunarodno humanitarno pravo, Ženevska konvencija, Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i Konvencije ujedinjenih naroda o pravima djeteta – ni malo jednostavno, ali sve su to bila područja u kojima su se okupljeni natjecali. 26 ekipa, odnosno 19 osnovnih i 7 srednjih škola.

“Sretni smo što smo se ponovno okupili, već 19. godinu zaredom na gradskom i općinskom natjecanju. Zašto smo sretni? Ponovno je to najveće natejcanje u Republici Hrvatskoj. Sve ono što ovdje prezentiraju pomoći će im da lakše prebrode neke situacije u životu, a isto tako da budu bolji građani Hrvatskog društva”, rekao je predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci Dražen Švagelj.

Najbolji s natjecanja održanog u Vinkovcima izborili su svoje mjesto na međužupanijskom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije. Plasman redovno izbore i na završnicu u Zagrebu, a najbolje tri ekipe osnovnih i srednjih škola s državnog natjecanja kao nagradu će, već po tradiciji, dobiti putovajne u Solferino na svjetski susret mladih Crvenog križa. Planove im poremetiti može tek trenutna epidemiološka situacija.

-Marketing-spot_imgspot_img
Najnovije Vijesti
POVEZANE VIJESTI
-Marketing-spot_img

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime